Rólunk

Alföld Porcelán Edénygyár 1969 óta

Az Alföld Porcelán Edénygyár Zrt. története 1969-re nyúlik vissza. A termelés ebben az évben indult meg az állami tulajdonú Alföldi Porcelángyár edénygyártó részlegében.

Magyarország legnagyobb asztali porcelánedény gyártójaként több mint 50 éves tapasztalattal látjuk el piacainkat időtálló termékeinkkel.

1999-től a francia Degrenne csoport a cég tulajdonosa, amely lehetővé tette új és friss kollekciók létrehozását a hagyományos termékeink mellett.

 

Alföld factory - 1980 

Technológia

A hagyományos német kemény porcelán receptúrák alapján hazai és európai alapanyagokból állítjuk elő saját üzemünkben a gyártáshoz szükséges masszákat és mázakat. 2013-tól anyagában színezett masszákkal is dolgozunk válaszul az aktuális trendekre.

Termékeink formázásához a kézműves alapokon nyugvó kézi öntést, valamint magasnyomású öntést, gépi korongolást és Magyarországon egyedülálló módon robotokkal kiegészített izosztatikus préselést alkalmazunk. A modern technológiák alkalmazása mellett nem tűnik el a kézművesség sem, hiszen a magas minőségű porcelán darabok előállításához nélkülözhetetlen a szakértő kezek munkája.

2016-ban égetési technológiánk nagy változáson esett át az új gyorségető kemence üzembe helyezésével, mely energiatakarékos és rugalmas megoldást biztosít mázas termékeink égetéséhez.

Dekoráláshoz elsősorban a saját dekorfejlesztő műhelyünk által tervezett és matricagyártó üzemünkben készült matricákat használjuk. Technológiai újdonságként a 2000-es években bevezettük a fondozást, amely nem más, mint a porcelánfesték szórással történő felvitele a mázas termék felületére.